Pri objednávke nad 70 € doprava ZDARMA

Máte otázky? Zavolajte na (+420) 605 196 199

Napíšte nám: info@fotoliecba.sk
Vitix gél a UVB lampa

Vyskúšali ste už VITIX gél s UVB fototerapiou?

Vitix gél na liečbu Vitiliga
Ilustračný obrázok

Vitix gél je v kombinácii s UVB fototerapiou často odporúčaný ako veľmi účinná liečba vitiliga. Nečakajte však žiadne zázračné účinky počas pár dní terapie, všetko chce svoj čas. Avšak podľa štúdie „Liečba vitiliga pomocou úzkopásmového UVB žiarenia a gélu k topickej aplikácii obsahujúcej katalázu a superoxiddismutázu“ vykonanej na University Hospital Center Záhreb boli výsledky veľmi sľubné [1].

Štúdia

Štúdia prebiehala 6 mesiacov, bolo do nej zaradených 22 pacientov a dokončilo ju 19 pacientov. Pacienti nanášali Vitix gél dvakrát denne a aplikovali UVB fototerapiu 3 krát týždenne. Na konci terapie bola u 11 z 19 pacientov (57,9 %) zaznamenaná viac ako 50% repigmentácia. Viac ako 75% repigmentácia bola zaznamenaná u troch pacientov. Najlepšia reakcia bola dosiahnutá na tvári a krku s viac ako 50% repigmentáciou u 11 zo 14 pacientov. 13 pacientov hlásilo mierny erytém (začervenanie kože) na postihnutých oblastiach, jeden hlásil mierny erytém a svrbenie v mieste aplikácie gélu a päť pacientov bolo bez vedľajších príznakov.

Záver

Počas štúdie nebol zaznamenaný žiadny významný vzťah medzi trvaním choroby, stupňom repigmentácie, typom kože ani predchádzajúcou terapiou. Na záver táto štúdia ukázala, že kombinovaná terapia úzkopásmovým UVB žiarením a topickým gélom Vitix je terapeutickou možnosťou prinášajúcou výsledky, ktoré možno pri liečbe vitiliga zvážiť.

Pokiaľ chcete vyskúšať túto terapiu môžete si vybrať z našej ponuky domácich UVB lámp Lumenica a gél Vitix od spoločnosti ACM objednáte napríklad v lekárňach Pilulka.sk. Pred nasadením UVB fototerapie však vždy odporúčame poradiť sa so svojím lekárom alebo iným odborníkom.


UVB lampy Lumenica

Vitix gél ACM

Pleťový gél ACM Vitix slúži na reguláciu kožnej depigmentácie. Dokáže svojím jedinečným patentovaným zložením ovplyvniť depigmentáciu vašej kože a regulovať nežiaducu farebnú nejednotnosť pokožky. Jedinečné zloženie obnovuje prirodzenú rovnováhu v pokožke.

Vitix gél od ACM

Zdroj: [1] Kostovic, Kresimir & Pastar, Zrinjka & Pasić, Aida & Ceovic, Romana. (2007). Treatment of vitiligo with narrow-band UVB and topical gel containing catalase and superoxide dismutase. Acta dermatovenerologica Croatica : ADC. 15. 10-4.

Pridaj komentár
Doprava ZDARMA nad 70 €

Zdarma i při vrácení objednávky

30 dní na vrátenie lampy

30 dnů od doručení objednávky

Záruka vrátenia peňazí

Při vrácení lampy do 30 dní

100% Bezpečná platba

Fio banka / MasterCard / Visa