Pri objednávke nad 70 € doprava ZDARMA

Máte otázky? Zavolajte na (+420) 605 196 199

Napíšte nám: info@fotoliecba.sk
Lekár pripravuje ženu na fotodynamickú terapiu

Fotodynamická terapia

V medicíne je takto najčastejšie označovaná diagnostická a liečebná metóda využívaná najmä pri liečbe tumorov, ale aj na liečenie onykchomykóz, hojenie rán rôznej etiológie, vo veterinárnom a zubnom lekárstve. Intenzívne sa rozvíja najmä v posledných rokoch. Je založená na aplikácii fotosenzitívnej látky, ktorá sa po aplikácii hromadí prednostne v patologických bunkách a po ožiarení svetlom určitého spektra spôsobí zničenie chorých buniek. Táto metóda nemá prakticky žiadne vedľajšie účinky. Najčastejšie sa pre generáciu žiadaného svetla používajú laserové diódy, ktoré majú vysoký svetelný výkon a úzke spektrum svetla bez nutnosti použitia farebných filtrov. Takto chápaná fotodynamická terapia s použitým vysokých dávok svetelného žiarenia a aplikácii fotosenzitívnych látok patrí do rúk vyškolených odborníkov, pretože nesprávne použitie môže byť nebezpečné.

V súčasnosti sa však pojem fotodynamická terapia používa aj v širšom zmysle,pričom v sebe zahŕňa aj pôsobenie monochromatického svetla v nižších dávkach a bez použitia fotosenzitívnej látky. Niekedy býva takáto terapia označovaná aj skratkou LLLT (z angl. „low level laser therapy“), alebo LED terapia, podľa zdroja žiarenia. Môžeme sa stretnúť aj s pojmom biostimulácia svetlom (odtiaľ názov tzv. biolampy). V tomto zmysle sa fotodynamická terapia používa ako podporná liečba kvôli jej analgetickému, protizápalovému a stimulačnému účinku pri obnove zdravých buniek alebo poškodených tkanív. Vďaka svojmu stimulačnému efektu sa metóda čoraz viac používa aj v kozmetike.

Modré svetlo má viacero pozitívnych efektov. Jeho hlavným plusom je antibakteriálny účinok.

Antibakteriálne pôsobenie eliminuje vznik akné či rôznych zápalov na pokožke. Redukuje tvorbu kožného mazu. Keďže modré svetlo má na organizmus povzbudzujúce účinky, nemalo by sa používať večer, aby negatívne neovplyvňovalo spánok.

Červené svetlo zvyšuje produkciu kolagénu v pokožke a podporuje opätovné spustenie regeneračných mechanizmov v tkanive. Spomaľuje tvorbu vrások, má dokonca omladzujúci účinok.

Pri liečení sa často používa spolu s infračerveným žiarením, ktoré preniká hlbšie pod pokožku. Infračervené žiarenie podporuje obranné mechanizmy organizmu, stimuluje imunitnú aktivitu bielych krviniek, čím priamo vplýva na liečbu zápalu ako najčastejšieho zdroja bolesti. Používa sa najmä pre svoj spazmolytický, analgetický a stimulujúci účinok.

Zelené svetlo redukuje pigmentácie, ktoré vznikli pôsobením slnečného žiarenia či v tehotenstve.

Pomáha pri odstraňovaní takzvaných stareckých škvŕn. Vyrovnáva farebný tón pleti. Používa sa aj pri odstraňovaní jaziev, spolu s červeným svetlom spevňuje pokožku.

Žlté svetlo lieči začervenania, má detoxikačné a vyhladzujúce účinky. Spolu s červeným svetlom zlepšuje lymfatickú a krvnú cirkuláciu a podporuje regeneráciu pleťových buniek.

Pridaj komentár
Doprava ZDARMA nad 70 €

Zdarma i při vrácení objednávky

30 dní na vrátenie lampy

30 dnů od doručení objednávky

Záruka vrátenia peňazí

Při vrácení lampy do 30 dní

100% Bezpečná platba

Fio banka / MasterCard / Visa