Pri objednávke nad 70 € doprava ZDARMA

Máte otázky? Zavolajte na (+420) 605 196 199

Napíšte nám: info@fotoliecba.sk
žena so psoriázou červené fľaky

„Ako som sa naučila milovať svoju kožu aj so psoriázou“

Žena, ktorá dokázala schovávať svoj stav kože po dobu dvoch rokov, odhalila, ako konečne prijala svoj život so psychoriázou a teraz pomáha ostatným dokumentovaním svojej cesty na Instagrame.

Georgia Harrisová z Driffieldu, teraz 22 rokov, bola vo veku iba 14 rokov, keď sa jej na rukách začali rozlievať veľké škvrny – čo je stav, ktorý podľa nej vzplanul kvôli stresu, ktorý zažívala od svojich deviatich rokov, pretože bola v škole šikanovaná.

Georgia sa zúfalo snažila svoju psoriázu skrývať tým, že nosila voľné oblečenie, ktoré jej zakrývalo celé telo. Avšak Georgia dokázala svoje tajomstvo ukrývať pred svetom len kým sa psoriáza nerozšírila až na jej tvár, čo sa stalo, keď bola 16-ročná študentka.

„Bývala som neuveriteľne hanblivá a nešťastná z môjho vzhľadu. Dokázala som napríklad päťkrát zmeniť svoj outfit, kým som vôbec opustila dom a niekoľkokrát si prerábala svoj make-up, kým som sa cítila dobre a mohla som vyjsť von medzi ľudí,“ hovorí Georgia.

Žena so psoriázou v kresle
Foto Rich Maw at Infocus Photographic

„Keďže som svoj stav tak dlho schovávala, ľudia vôbec nevedeli, že mám psoriázu až do prvého ročníka na vysokej škole, kedy sa mi psoriáza rozšírila aj na tvár. Môj dermatológ ma vtedy požiadal, aby som nenosila make-up.“

Georgia hovorí, že keď sa ráno prebúdza, tak cíti ako jej koža na pažiach a nohách praská. Psoriáza sa nachádza aj na jej tvári a na pokožke hlavy, čo ju nesmierne svrbí, a dokonca jej psoriáza spôsobuje vypadávanie vlasov.

Až jeden z Georgiiných priateľov poukázal na to, že jedna z jej červených škvŕn na tvári vyzerá ako lúka, začala sa Georgia na svoju psoriázu pozerať inak.

Žena so psoriázou na chrbáte
Foto Georgia Harris

Jej priateľ Matt navrhol, aby psoriázu, ktorú Georgia považovala za takú negatívnu vec, obrátila v niečo pozitívne a povzbudzoval ju, aby sa nechala nafotiť od profesionála aj so svojimi červenými fľakmi.

„Strávila som roky premýšľaním o tom, že psoriáza je niečo, za čo by som sa mala hanbiť a nie niečo, čo by som mala ukazovať svetu. Nedokázala som si vôbec predstaviť, že budem dosť sebaistá na to, aby som sa nechala fotiť bez toho, aby som mala kožu zakrytú make-upom,“ hovorí Georgia.

Podľa jej slov však bolo profesionálne fotografovanie najlepším rozhodnutím v jej živote a Georgia sa založila účet na Istagrame „Meadows On My Skin“, aby sa mohla podeliť o svoju cestu s verejnosťou.

„Snažím sa byť osobou, ktorú som potrebovala, keď som bola mladšia, pretože keď som to najviac potrebovala, nepoznala som nikoho iného so psoriázou, okrem svojho biologického otca. Svojou prítomnosťou na sociálnych sieťach môžem pomôcť tým teenagerom a všetkým ostatným s podobnými pocitmi, ktoré som sama zažívala a zažívam.“

Georgia žije naďalej so svojou psoriázou a našla spôsoby, ako sa s ňou vysporiadať. Hovorí: „Moja psoriáza ma nedefinuje a na to musím pamätať. Som krásna taká, aká som a moja koža je ďalšia časť môjho príbehu.“


Prevzatéhttps://www.hulldailymail.co.uk/news/health/how-ive-learned-love-skin-2872427

By Joanna Lovell

Pridaj komentár
Doprava ZDARMA nad 70 €

Zdarma i při vrácení objednávky

30 dní na vrátenie lampy

30 dnů od doručení objednávky

Záruka vrátenia peňazí

Při vrácení lampy do 30 dní

100% Bezpečná platba

Fio banka / MasterCard / Visa