Pri objednávke nad 70 € doprava ZDARMA

Máte otázky? Zavolajte na (+420) 605 196 199

Napíšte nám: info@fotoliecba.sk
Balneoterapia - žena relaxuje vo vani

Balneofototerapia

Balneofototerapia je zatiaľ pomerne neznáma liečebná procedúra, ktorá dokáže účinne liečiť psoriázu, atopickú dermatitídu a iné kožné ochorenia. Vznikla však spojením dvoch samostatne rozšírených a známych spôsobov liečby kožných ochorení. Využíva výhody kombinácie fototerapie a balneoterapie.

Fototerapia

Účinky fototerapie alebo liečby jasným svetlom poznali už starí Egypťania, Sumeri a Číňania. Fototerapia sa dnes využíva v mnohých oblastiach – napríklad v psychológii, dermatológii, pôrodníctve, estetickej medicíne alebo rehabilitácii. Fototerapia má vynikajúce a overené výsledky najmä v dermatológii, kde sa často stáva základnou metódou riešenia mnohých kožných problémov.

V súčasnosti sa používajú prístroje, ktoré využívajú celé spektrum svetelného žiarenia. V dermatológii sa využívajú najmä účinky UV žiarenia. O tom sa síce najčastejšie hovorí v súvislosti s jeho škodlivosťou. Menej sa však vie, že UV žiarenie môže významne pomôcť a dokonca sa stať riešením psoriázy, vitiliga, atopického ekzému a iných kožných ochorení. Najčastejšie sa používa UVB žiarenie s vlnovou dĺžkou 311 nm, ktoré má najväčší liečebný účinok. Žiarenie sa aplikuje pomocou špeciálnych UVB lámp. Tie dokážu aplikovať žiarenie na konkrétnu časť kože, ktorá je postihnutá ochorením. UVB lampy sa môžu používať aj v domácich podmienkach. Je však potrebné dodržiavať príslušné pravidlá a používanie UVB lámp najprv konzultovať s odborníkom. Pri správnom používaní sú potom UVB lampy veľmi efektívnym spôsobom liečby.

Balneoterapia

Balneoterapie - muž ve vaně

Balneoterapiu možno preložiť ako liečebný kúpeľ. Súčasťou balneoterapie je aj hydroterapia. Ako už názov napovedá, hydroterapia využíva najmä benefity liečebných kúpeľov, ktorých blahodarný účinok na ľudský organizmus je známy od nepamäti. Účinky hydroterapie sú, rovnako ako v prípade fototerapie, využívané v mnohých oblastiach medicíny. Pomáha napríklad pri liečbe reumatických a kardiovaskulárnych ochorení a ochorení štítnej žľazy. Hydroterapia je však najmä neoddeliteľnou súčasťou procedúr pre riešenie kožných problémov. Je vhodná na liečbu psoriázy, vitiliga, seboroickej dermatitídy, akné a mnohých ďalších kožných ochorení.

Medzi balneoterapeutické procedúry, zameriavajúce sa na kožné choroby, patria najmä minerálne a bylinné kúpele. Minerálne kúpele, ako už napovedá samotný názov, obsahujú veľké percento oxidu uhličitého spolu s minerálnymi soľami. Dokázateľné liečebné účinky na kožu majú napríklad jódové kúpele a kúpele s morskou soľou. Pri bylinných kúpeľoch na liečbu kožných ochorení je využívané široké spektrum bylín. Výborné účinky majú napríklad ostropestrec, pýr, breza, Rozmarína lekárska a Gutu kola.

Balneofototerapia

Ako fototerapia, tak balneoterapia dokážu s kožnými problémami efektívne bojovať. Nie vždy je však jedna či druhá metóda samostatne úplne dostačujúca a je potrebné využívať benefity oboch metód.

Vznik kožných problémov má spravidla mnoho príčin a dôležitú úlohu tak zohráva mnoho faktorov. Spomenúť možno napríklad genetické predispozície, vplyv okolitého prostredia (chemikálie, kozmetické prípravky, slnečné žiarenie, mráz, alergény) a psychický stav. Často až kombinácia spomínaných faktorov stojí za vznikom kožných ťažkostí.

Žena vykonávajúca UVB fototerapiu na nohách

Rovnakým spôsobom je potrebné pristupovať k samotnému riešeniu problémov s kožou a využívať tak kombináciu liečebných metód. Účinky fototerapie a balneoterapie sa perfektne dopĺňajú. Dohromady tak dokážu byť efektívnym, bezbolestným, pohodlným riešením psoriázy, vitiliga, dermatitídy, ekzémov a ďalších kožných chorôb.

Balneofototerapiu je možné vykonávať aj v domácich podmienkach. Stačí mať k dispozícii kvalitnú UVB lampu a liečebný kúpeľ si môžete urobiť aj vo vašej vani. Skĺbte tak príjemné s užitočným a zaútočte, napríklad na psoriázu, zo všetkých strán.

Prezrite si produkty pre domácu balneofototerapiu

Pridaj komentár
Doprava ZDARMA nad 70 €

Zdarma i při vrácení objednávky

30 dní na vrátenie lampy

30 dnů od doručení objednávky

Záruka vrátenia peňazí

Při vrácení lampy do 30 dní

100% Bezpečná platba

Fio banka / MasterCard / Visa