Pri objednávke nad 70 € doprava ZDARMA

Máte otázky? Zavolajte na (+420) 605 196 199

Napíšte nám: info@fotoliecba.sk
Fototerapie prováděná lékařem

Fototerapia

Fototerapia alebo liečba svetlom, je odborným názvom medicíny, v ktorej sú ľudia liečení svetelnými lúčmi. Jeho blahodarné účinky boli preukázané už v dávnej minulosti, ale ako mnoho objavov ľudstva aj tento bol po nejakú dobu ignorovaných. Zistilo sa, že svetlo v určitých vlnových dĺžkach môže v ľudskom tele vyvolať rôzne liečebné reakcie. Za otca modernej fototerapie je považovaný dánsky lekár NR Finsen, ktorý za svoju prácu v tejto oblasti získal v roku 1903 Nobelovu cenu za medicínu.

Fototerapia a jej systém liečby je všeobecne uznávanou metódou a má dnes už svoje stále a nezastupiteľné miesto v modernej medicíne u nás iv zahraničí. Fototerapia spočíva v každodennom pôsobení veľmi silného celospektrálního svetelného zdroja. Kvalitné lampy určené pre domáce fototerapiu musí mať jasné svetlo dostatočnej intenzity
Kvalitné lampy určené pre domáce fototerapiu musí mať jasné svetlo dostatočnej intenzity (asi 5x intenzívnejšie ako dobre osvetlená kancelária).

Fototerapia využíva nepolarizované žiarenia (UV žiarenie, infračervené žiarenie, nepolarizované, napr denné svetlo), alebo tiež žiarenie polarizované, ktoré vytvára biolampa alebo laser. Polarizované svetlo je plne bezpečné pre ľudský organismumm.

Vliv fototerapie na ľudský organizmus

Liečba svetlom má na ľudský organizmus veľmi pozitívny vplyv, pretože svetelná energia, ktorú naša tkanivo pohlcuje vyvoláva v našich bunkách fotochemickej reakcie. Účinky liečby sú spojené so zvýšeným metabolizmom buniek, zvyšujú tvorbu kolagénu a podporujú tvorbu transmiterov. Tiež pomáha pri uvoľňovaní serotonínu, prostaglandínov a beta endofrínov.

UVB žiarenie preniká hlbšie a je najúčinnejšie pri vytváraní opálenia a vitamínu D. UVB paprsky sú zodpovedné za „neskoré“ začervenanie, ktoré sa objavuje približne dve až osem hodín po vystavení pokožky slnečným lúčom počas opaľovania. Z dlhodobého hľadiska môže fototerapia viesť k predčasnému starnutiu kože a fotokarcinogenéze. Proto je nutné držet se předepsaného postupu a nepřekračovat doporučenou dávku.

Doprava ZDARMA nad 70 €

Zdarma i při vrácení objednávky

30 dní na vrátenie lampy

30 dnů od doručení objednávky

Záruka vrátenia peňazí

Při vrácení lampy do 30 dní

100% Bezpečná platba

Fio banka / MasterCard / Visa